Thursday, October 8, 2009

25. Cercetatorii neagreati - "idioti cu diploma"?

Se pare ca in Romania, nu conteaza ce studii ai finalizat: daca nu te agreeaza, ministerul oricum te va cataloga drept "idiot cu diploma".

Citeam in Evenimentul un articol extraordinar:
România şi valorile ei: La pomul lăudat, du-te cu toporul! (http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/859624/Romania-si-valorile-ei-La-pomul-laudat-du-te-cu-toporul/)
Si asta in timp ce, ministresa noastra cheltuia cateva milioane de euro cu proiecte inutile (o sa revin cu un articol special pe aceasta tema)

Va invit sa il cititi si sa va minunati si voi. E de mirare ca pleaca din Romania? Vedeti mai jos cateva franturi din articol:

"Proiectul a fost respins, după o evaluare ambiguă, în care Iorga(NB:autoarea proiectului) era prezentată - citind printre rânduri - drept o incompetentă cu diplome. Altfel cum se poate înţelege includerea sintagmei "pomul lăudat" în motivarea refuzării finanţării. În timp ce acest proiect era respins, cercetătoarea vorbea despre alte proiecte de gen, care ar putea fi derulate în România. Colegi din Slovenia şi Estonia se oferiseră să se alăture echipei din România.

Echipa s-a destrămat, ceilalţi membri găsindu-şi rapid alte proiecte. Acum, nici dânsa nu se mai miră că absolvenţii de top pleacă din ţară. "Puţini rămân", spune dânsa. Se gândeşte să aplice acelaşi proiect în altă ţară. Ofertele au început deja să apară şi, după experienţa din ţara natală, pare dispusă să accepte una dintre ele."

Va aduceti aminte ca recent, doi romani au primit un premiu important + un laborator complet pentru a continua cercetarea conform unei descoperiri epocale pe care tocmai o facusera?

No comments:

Post a Comment