Saturday, August 29, 2009

24. Ministerul Educatiei premiaza infractorii

Daca nu i-a mers cu aula de la Poli, ministra a facut alt artificiu: 19 mil RON pleaca la Oradea, chiar la una din Institutiile "infractoare"

"In lipsa unor rezultate notabile in acest domeniu - care sa justifice, macar de ochii lumii, o investitie costisitoare, de peste 19 milioane de lei -, institutia de invata­mant superior pare ca primeste un premiu pentru ilegalitatile din trecut - eliberarea de diplome false unor "studenti" italieni. Dar ce sa ne mai miram, din moment ce Agentia Romana de Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) a gratulat aceasta universitate, cand a evaluat-o, cu "grad de incredere ridicat"(?)"

Articolul e aici:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-08-29&id=257721

Nu e de ignorat nici urmatorul citat - Ministrul Educatiei trateaza, in continuare, ministerul precum mosia proprie.

"De la Cati fara numar
Pe principiul "am autonomie - sunt stapan absolut pe banii publici, chiar daca legea nu prevede", conducerile universi­tatilor fac ce vor cu banii alocati de Minis­te­rul Educatiei. Cum nu i se parea de-ajuns, Ecaterina Andronescu a blindat suplimentar "autonomia", printr-un ordin emis in luna martie, cand a repar­tizat universitatilor cifrele de scolarizare. Daca in anii trecuti ministrul Educatiei era cel care stabilea, pentru fiecare facultate in parte, numarul de locuri subventionate de stat, Ordinul MECI nr. 3328/04.03.2009 lasa conducerii universitatilor libertatea de a si le imparti dupa bunul plac. In acest fel statul, prin Ministerul Educatiei, nu mai are niciun control asupra banilor pe care ii aloca anual pentru 62.000 de locuri la facultate. "

6 comments:

  1. Si eu sunt studenta la aceasta facultate si am ramas "blocata" de lipsa de bun simt si de inventiile doamnei ministru. Doar pentru ca a ajuns "ministru", nu inseamna ca are dreptul sa calce in picioare pe cei de pe urma carora isi ia salariul,pe cei care numai ei stiu cum reusesc sa-si plateasca taxele si care doresc sa devina titrati ca si dumneaei.Noi, daca suntem haretisti, nu o sa putem deveni ministrii niciodata? De ce? Cred,ca toti studentii, ca si mine, au pierdut noptile invatand si-au facut rost de materiale didactice din putinii bani castigati, in "tara asta" care e numai "tara numai celor cu bani si pile".Daca nu am avut parinti din "crema societatii", daca nu m-am casatorit cu fiul "nu stiu cui de vaza", daca....inseamna ca nu am dreptul la o educatie decenta? Draga doamna ministru, tara asta nu este a dumneavoastra, ci a noastra, a celor care suntem talpa si fara de care nu ati mai avea acel caldut fotoliu si sa nu uitati niciodata " ca pestele se impute de la cap"...si avem ca exemplu elocvent....situatia haotica din scumpa noastra "Romanie". Nu aveti dreptul si nici nu va dau voie, eu ca simplu cetatean, in primul rand, sa-mi calcati viata in picioare, sa va bateti joc de truda mea si sa ma ingropati in noroi! Aceasta facultate este o facultate decenta, accesibila si oamenilor de rand si care a scos promotii intregi de forta de lucru pentru tara, pentru tarile europene si nu numai!Deci, in final,am rugamintea, daca sunteti un om de buna credinta si cu bun simt( insusiri necesare unui conducator) sa va cereti scuze public pentru rusinea care ne-ati facut-o!...si cred ca asta ar trebui sa faca toata conducerea tarii, pentru ca mizeria in care innotam acum este facuta de incompetenta si ambitiile personale ale "capetelor luminate", care chipurile ne conduc.

    ReplyDelete
  2. Câteva mii de studenţi, care învaţă la universităţi cu renume din Cluj-Napoca, ar putea să aibă probleme cu susţinerea examenelor de licenţă de la finalul studiilor. Şi asta pentru că o serie de universităţi din oraş, care oferă specializări autorizate, nu au depus dosarele de acreditare la Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii Învăţământului Superior, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

    Potrivit reprezentanţilor Agenţiei, este obligatorie depunerea dosarelor de acreditare după absolvirea primelor trei generaţii de studenţi. Universitatea Babeş-Bolyai nu a depus dosarele de acreditare pentru 14 specializări la zi şi şase la distanţă. Universitatea privată maghiară Sapientia nu a depus dosarele de acreditare pentru şase specializări la zi. Universitatea Tehnică Cluj-Napoca nu a depus dosarele de acreditare pentru cinci specializări la zi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară nu a depus dosarele pentru patru specializări la zi şi una la distanţă, iar Universitatea de Medicină şi Farmacie nu a depus dosarele de acreditare pentru patru specializări la zi. Universitatea privată Avram Iancu nu a depus dosarele pentru cinci specializări la zi, iar Universitatea privată Bogdan Vodă nu a depus dosarele pentru patru specializări la zi şi pentru toate specializările la distanţă. De asemenea, Universitatea de Artă şi Design nu a depus dosarul necesar pentru acreditarea unei specializări la zi. Autorităţile nu au precizat ce anume se va întâmpla cu studenţii de la aceste specializări

    ReplyDelete
  3. Stimati Domni, Stimate Doamne, tineri si tinere, dupa ce "mai marii nostri" s-au balacarit ca la usa cortuluiau scos fiecare la inaintare cite un pui de fost comunist care "in spiritul legii si dreptatii"vor sa-si arte "competentele" in materie de educatie. Astfel ca mintea cea gravida a ministiresei a fatat o sumedenie de pui murdari si cu grave handicapuri , iar acum incearca cu disperare in laboratoarele sale o combinatie chimica de a curata si reabilita andronaizii .Asta dragii mei se intimpla pentru simplul motiv ca tot ce fac "mai marii nostri"este la pocneala ,fara sa se gindeasca la efecte si consecinte.Daca cineva incearca cu adevarat o schimbare in invatamint aducindu-l la standardele europene, tovarasa Andronescu nu poate scapa de umbrele trecutului care o bintuie si sare ca o leoaica cautind "dreptatea", dindu-si cu stingul in dreptul cum face de o viata.Vanghelie zii lui Geoana s-o demita, dar nu inainte de a-si cere scuze public pentru timpeniile facute, pentru a va spala obrazul.

    ReplyDelete
  4. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
    Vreau sa stiu cind vom avea si noi un ministru al educatiei destupat la minte caci de tovarasii care au fost ne-am cam saturat.Acesti indivizi pusi pe capatuiala care platesc polite personale sa stie ca scara este si pentru coborit nu numai pentru urcat.Tot ce s-a intimplat in educatie si se intimpla in tara este rusinos .Ce a facut ministra a adus si va aduce mari prejudicii invatamintului din Romania , studentilor si oamenilor de valoare ai invatamintului romanesc.De ani buni guvernantii si slugoii lor nu fac altceva decit sa promoveze o Romanie cersetoare, hoata, mizerabila,criminala, prostituata ,etc.Unde sunt traditiile,oamenii frumosi, copii destepti, fetele cuminti,frumusetile tarii, bogatiile ei?ni le-au confiscat o mina de politicieni care au adus tara in colaps.Nu e de mirare ca vezi in jurul tau numai oameni tristi, dezamagiti si satui de tot ce se intimpla. Traziti-va Romani !

    ReplyDelete
  5. buba,sunt si eu un student la acesta facultate si am postat pe blogul personal un articol legat de aceasta situatie ,va invit sa il cititi si comentati

    ReplyDelete
  6. Sunt fericit ca dupa tot scandalul din vara, apele s-au mai linistit. Am avut ceva emotii cand a aparut Hotararea Guvernului 749/2009 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in 6 iulie 2009. Acolo nu aparea deloc USH. Apoi a aparut HG 749/2009 modificat si completat, cu Universitatea Spiru Haret acreditata la zi.

    ReplyDelete