Wednesday, August 12, 2009

15. Adevarul: Universitatea de Medicină, sex şi şpagă de la Timişoara

Pentru astazi voiam sa va prezint un material complet altfel. Din pacate, mai multi prieteni mi-au indicat la prima ora a diminetii un articol proaspat aparut in ADEVARUL. Nu credeam ca o sa raman ca la dentist in urma unui articol si mai ales in urma declaratiilor facute de cei care au in grija studentii. Va invit sa lecturati articolul (asta daca nu cumva ati facut-o deja).

http://www.adevarul.ro/articole/universitatea-de-medicina-sex-si-spaga-de-la-timisoara.html

Oare ce ar fi de comentat la constatarea de mai jos?

"Cel mai cunoscut caz de corupţie universitară din Banat, cel al Adrianei Gontean, a fost depistat de DNA aici. Tot aici un profesor universitar, Ioan Branea, a fost filmat cu pantalonii în vine, cerând o partidă de sex oral unei studente, pentru mărirea notei.

Profesorul depravat a fost greu eliminat din universitate, comportamentul indecent fiind vizibil acceptat şi tolerat de alţi profesori. Starea de decădere morală gravă în care a ajuns Medicina timişoreană a culminat cu crima comisă într-un cămin aflat lângă sediul rectoratului."

"Situaţia tinerilor medicinişti a scăpat de sub control şi ziua, când examenele se vând ca la piaţă. Studenţii susţin că preţul unui examen este în medie de 250 de euro. Pentru unele studente, prostituţia este modalitatea preferată de a face rost de bani"


Doamna ministra are grija de orice altceva, in afara de propria ei curte, pe principiul cainele moare de drum lung iar prostul moare de grija altuia... In timp ce Ecaterina Andronescu se da de ceasul mortii sa desfiinteze Universitatea Spiru Haret, la Timisoara se intampla grozavii mari.

Oare unde sunt acum acele comisii de control ale ministerului? Nu e prima data cand au loc astfel de scandaluri la Facultatile de Medicina (vezi si materialul despre UMF Bucuresti). Cum se poate ca o institutie a statului (MECI) sa tolereze asemenea porcarii? Cum este posibil ca peste 600 de specializari ale facultatilor de stat sa nu fie acreditate?

Cam multe intrebari care au un singur raspuns: motivul (pentru care USH a fost luata in vizor si ministra doreste desfiintarea) este unul singur: banii.

2 comments:

  1. Nimic nou sub soare, este evident ca d-na ministru nu are ca subiect calitatea invatamantului ci castigul unei anumite universitati particulare ( apropo-este adus mereu in fata castigul obtinut de universitatea in cauza, de parca e rusine sa castigi cinstit bani si nu imi amintesc sa fi demonstrat cineva ca sunt ilegalitati in modul de desfasurare a activitatilor universitatii )
    O parte din cei care urmaresc aceste actiuni ale d-nei ministru de a submina autoritatea Universitatii si a discredita pe cei care au absolvit aici este ewvidenta .Daca d-na Ministru ducea grija acalificarii obtinute de absolventi, care urmau sa se angajeze la Stat, nu avea decat sa stabileasca conditii de concurs severe ( stiu ca la stat posturile trebuie ocupate prin concurs obligatoriu ) si lucrurile erau limpezi-nici o persoana incompetenta nu avea cm sa ocupe un post .Dar nu, trebuia facut tot circul asta si se pricepe d-na ministru ca nu e prima data cand il face ( Va amintiti de d-nul Dumitrascu de la o universitate cu studii la distanta cu care d-na ministru s-a razboit?)

    ReplyDelete
  2. Adevarul e ca spagile (piramidale, spre minister, obisnuite la universitatile de stat "sarace" dar la care profesorii amarati umbla in BMW-uri noi aiurea, prin tari straine in concedii) au cam scazut. Treaba nasoala e ca la SPIRU nu prea se dau spagi si, deci, nici la minister nu se mai primeste nimic. Asadar si prin urmare, desi se stie de catre toata lumea (dar nu se cunoate de politie, procuratura si altii...)universitatea Spiru Haret trebuie desfiintata. Nimic nou sub soare, sistemul comunist inca dainuie. Madam ministru nu are treaba cu urmarirea performantelor elevilor (asta si functie de mediul din care provin) DUPA ce au terminat scoala. Ea trebuie sa testeze profesorii cu subiecte de nivel actual de facultate, de parca in clasa a opta integrala tripla e primordiala. Si, sa fie plin paharul, trebuie musai teste nationale cat mai dese (vrem sa reducem aparatul birocratic, nu!!!??) fara ca sa declare care e scopul real urmarit prin aceste teste. Nu avem psihologi capabili sa clarifice, sa quantifice necesarele aptitudini necesare unui profesor pentru a fi adevarat cadrul pedagogic caci la psihologie examenele costa intre 200...500 euro (adica notele 5...10) si licenta costa 2000...3000 euro asa ce...de unde sa iei specialisti?
    JOS CU HULIGANII DE LA SPIRU!! SI PROFESORII CARE PREDAU LA SPIRU (de fapt profesori care predau in acelasi timp la facultati de stat!) SA TREACA DE URGENTA IN INVATAMANTUL DE STAT, SA NU MAI BISNITAREASCA ATATA SARMANII STUDENTI.
    APROPOS: Ce e mai scump? Sa-ti platesti anul scolar la Spiru sau sa-ti "cumperi" cele 8...10 examene anuale la o universitate de stat la care se mai adauga si cate o taxa, ca de...e invatamant gratuit?

    ReplyDelete