Sunday, August 9, 2009

12. Campanie anti-copiat la ASE Bucuresti

Mai multe persoane mi-au sugerat sa accesez situl http://www.studentie.ro/ pentru mai multe informatii despre subiectul blogului meu. Sincer, cred ca este cel mai complet, cel mai bun si de-a dreptul senzational site pentru studenti. Orice student gaseste informatia pe care o doreste. Felicitari celui care a avut ideea acestui site.

Dupa cum spuneam, pe situl citat mai sus, am gasit mai multe informatii despre Universitati de Stat si examene fraudate. In unele universitati, profesorii au luat masuri... impotriva studentilor. Deh, mai greu cu computerele astea... greu de implementat, costuri ridicate... facultati falimentare... Dar ceva e bine: taxele sunt ridicate iar Ministerul Educatiei mai inchide ochii la nereguli.

Prin urmare, disperati de numarul mare al studentilor care copiaza, profesorii de la ASE Bucuresti au pornit o campanie anti-copiat. Aici aveti un link spre materialul scris:

http://www.studentie.ro/index.php?page=news&id_categ=&id_art=489795826

Rectorul ASE declara:
"Constatam, din ce in ce mai mult, ca studentii nostri incearca sa promoveze cat mai usor posibil si de fiecare data in sesiune apar in jurul universitatii afise cu diverse dispozitive pentru copiat.
Tehnica avanseaza si, daca studentii avanseaza, trebuie sa existe si din partea cealalta o contrabalansare, astfel incat fenomenul sa fie pe cat posibil diminuat"

Interesant, nu? Pe principiul: "nu conteaza ca sistemul nostru de examinare e prost iar studentii ne depasesc tehnic; decat sa-l schimbam, mai bine il peticim"

1 comment:

  1. Nu e chiar asa jalnic la stat cum ar putea sa reiasa din ceea ce este postat pe blog, insa nu ar trebui sa se faca o diferenta intre studentii/absolventii USH si alti absolventi la stat sau alte particulare. Este de neinteles cum dna Andronescu vrea sa ii vada pe cei de la USH "in legalitate", iar pe ceilalti nu. Era mai corect daca facea ordine intai in universitatile de stat unde sunt atatea facultati si forme de invatamant neacreditate sau neautorizate. Eu am ramas stupefiata de existenta a nenumarate programe de master la stat care nu au nici un fel de acreditare, vazandu-ma astfel nevoita sa aleg un program la particulara.

    ReplyDelete